Kavitacija Beograd

Tretman strija dermorolerom

 

O strijama

 

Strije ili strech marks (znaci rastezanja) kože su posledica rastezanja kože tokom brzog rasta u pubertetu (važi i za devojke i za mladiće)  ili tokom trudnoće.

Te pukotine – koje nastaju kao posledica preteranog istezanja kože – na kraju se transformišu u ožiljke. Novonastale, sveže, strije su nepravilne linije crvene do ljubičaste boje, a što su starije strije polako blede do bele ili sedefaste boje i takve ostaju trajno. Na dodir je ta koža mekša od okolnog tkiva. Za to su odgovorni Glukokortikoidi (hormoni) koji smanjuju proizvodnju kolagena i elastina u koži i dovode do njenog istanjivanja        (strije, starenje kože, bore...), do viška kože i opuštenosti. Iako strije ne ugrožavaju zdravlje, kao estetski problem, u mnogim slučajevima mogu uticati na psihičko stanje osobe. Do sada je njihovo uklanjanje bilo skoro nemoguće (laseri, razne kreme...) međutim ova NOVA METODA – DTS DERMOROLER je dala rešenje! Dermoroler stimuliše ćelijsku regeneraciju, obnavljanje i bujanje fibroblasta u ogromnim količinama. Rezultati su zadivljujući. Poboljšanja se mogu očekivati čak i do 70%.

strije na stomaku

Naziv ove terapije je KOLAGENO-INDUKCIONA TERAPIJA (CIT). Znači, pokazalo se da je CIT, za razliku od bilo koje ablativne metode (CO2 laseri, dermoabrazija i dr. ) mnogo uspešnija i bez ikakvih nuzpojava koje osobu privremeno udaljavaju sa posla i iz socijalne stredine. Takođe ne postoji rizik od gubitka pigmentacije ili slično.

tretman strija dermarolerom

Tretman je jednostavan: nakon lokalnog nanošenja anestetičke kreme, skoro bezbolna procedura „rolanja“ radi se oko 20minuta. Po završetku nema nikakvih naknadnih posledica niti bolova.

Već posle nekoliko dana počinju da se na tom mestu stvaraju nova kolagena vlakna i da zaceljuju pukotine kože.

Potrebno je ponavljanje procedure oko 3-4 puta, zavisno od starosti problema. 

 

 

 

О aknama

Akne su pojava koju doživi oko 80% osoba oba pola između 11 i 30 godina. Za većinu one prođu, ali za one manje srećne mogu nastaviti da se pojavljuju i  dalje. Ali i ako prođu, dešava se da ostanu upadljivi zaostali ožiljci. Mnoge mlade osobe zbog toga se povlače iz društva i zapadaju u razne pdihološke probleme.

 skidanje akni na obrazu

О ožiljcima

Ožiljci su u stvari “zatvarači” rana koji nastaju od sopstvenog tkiva i to su fibroze.Mogu biti veoma plitki, ali i duboki i ostati trajno prisutni godinama. Duboki, trajni ožiljci od akni veliki su estetski-psihološki problem. Medicina do skoro nije imala rešenje, ali to se, na sreću, promenilo!

 

Mehanizam delovanja u lečenju ožiljaka.

Kako DERMAROLER radi na ožiljcima? 

  Fine mikro-iglice probijaju tkivo ožiljka. Lekar će osetiti veći otpor na tvrdom tkivu ožiljka nego kod zdrave kože.. Takođe pacijent može čuti malo pucketanje kad iglice probijaju tvrdo tkivo ožiljka.

 

Posle dovoljno perforacija (oko 15 do 20 prelazaka preko ožiljka) pojavljuje se vrlo blago tačkasto krvarenje na koži. 

 

 

Samo nekoliko dana posle tretmana stvaraju se novi fibroblasti sa kolagenom i novi kapilari u zoni ožiljka. To je prorodni proces stvaranja nove mlade zdrave kože. 

 

Kolageno Indukciono Terapija

KOLAGENO INDUKCIONA TERAPIJA (CIT)

- MICRONEEDLING dovodi do poboljšanja oko 70-80%.

Sve što je preko toga treba shvatati kao BONUS!

Pošto i kolagenim vlakima i kapilarima treba vremena da se formiraju preporučuje se strpljenje. Za ove tretmane treba izdvojiti najmanje 8 nedelja ili, čak i više.

Ovog tretnutka ovo je najbolja nehirurška metoda, potpuno BEZ kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija. (Laseri spaljuju kožu i slepljuju kapilare). 

Znači – DTS DERMOROLER  danas nudi novu i najefikasniju metodu za tretman svih vrsta ožiljaka!

 

 

VAŽNA NAPOMENA:

 

Svi medicinski DERMOROLERI SU NAMENJENI STROGO ZA INDIVIDUALNU upotrebu – jedna osoba – jedan roler! Takođe mogu da ih upotrebljavaju samo licencirani terapeuti, profesionalci. 

Isto tako i PREPARATI koji se pri tom upotrebljavaju ne smeju da sadrže parabene, konzervanse i veštačke boje i treba da su STERILNI. 

 

Tretmani lica

Anti-aging tretmani 

 

Čišćenje i osvežavanje kože

 

Tretmani tela

 

Prijavite se za najnovije vesti