Kavitacija Beograd

Elektrostimulacija - limfna drenaža

Elektrostimulacija-limfna drenaza

LIMFNA DRENAŽA - tehnika za poboljšanje cirkulacije limfnog sistema. Služi za uklanjanje štetnih materija iz medjućelijskih prostora koje se zatim uništavaju u limfnim čvorovima.

Postoje načelno dva postupka: ručna drenaža i drenaža aparatima (u Studiju Miolift to su: laser Triaktiv, LPG endermologija, niskofrekventne struje, Aquadetox "kadica", zatim tzv."gipsane bermude", razna "pakovanja" za telo na bazi algi, aromatičnog bilja, blata i sl.)

Limfni sistem je vrlo važan sistem. Iako obuhvata svega 10% ukupne telesne tečnosti, on je zadužen za uklanjanja materija velike molekularne mase kao što su proteini, ali i bakterije i odumrle ćelije. Kad je on u zastoju,telo se naduvava poput balona, što može dovesti do velikih zdravstvenih komplikacija. Pošto taj sistem nema svoju vlastitu pumpu, kao što je srce za krvotok, kretanje limfe se ostvaruje pomoću pritiska međućelijske tečnosti i kontrakcijama zidova limfnih sudova Međutim ne smeju da izostanu ni spoljašnji stimulansi, posebno kontrakcije mišića i pokretanje delova tela.

Određena patološka stanja (u koja spada i celulitis) mogu dovesti do limfnog edema koji predstavlja osnovnu indikaciju za limfnu drenažu.

Koristi od limfne drenaže:

Pre hir.zahvata i uopšte

  • povećana otpornost organizma, jer se otrovi izbačeni iz međućelijskih prostora zatim uništavaju u limfnim čvorovima
  • prolepšavanje kože, kako lica, tako i tela, jer sveža limfa donosi i sveže materije i kiseonik u tkiva
  • umanjenje podočnjaka i podbulosti lica
  • podsticanjem parasimpatičkog inhibitornog sistema deluje se i na autonomni nervni sistem što rezultira većim opuštanjem tela.

Posle hirurških zahvata i uopšte

  • da se iz tkiva uklone ostaci uništenih ćelija
  • da se smanje otoci (edemi) i modrice (hematomi) koji obavezno prate operacije
  • da potpomogne bržem zarastanju rana i smanjivanju ožiljaka od operacije

Stručni zahtevi za pravilno izvođenje limfne drenaže su: odgovarajući pritisak, pravi smer, pravilan ritam i redosled delova tela koji se tretiraju. Samo tako će ova tehnika moći da dovede do uspešnih i trajnih zdravstveno-estetkih rezultata.

Tretmani tela desno

Anti-aging tretmani

Prijavite se za najnovije vesti